This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Danazol tratament barbati

danazol
danazol

Acest articol a aparut prima oara pe site-ul Ginecomastia.ro

Danazol este o alta pastila ce reglează hormonii pentru tratament ginecomastie fara operatie atunci când nu se dorește o intervenție chirurgicală.

Advertisement

Acesta nu a fost conceput inițial pentru tratarea acestei afecțiuni. În urma studiilor s-a descoperit că ar putea avea un efect de reducere a țesutului tumefiat în zona sânilor.

Cum acționează Danazol?

Danazol este un hormon sintetic( creat în laborator) care are o acțiune complexă în corpul tău.

Advertisement

Principala acțiune care te interesează este creșterea nivelului testosteronului și reducerea nivelului estrogenului( hormonul feminin).
 Ginecomastia este strâns legată de nivelul redus de hormon masculin iar Danazol are un efect pozitiv strict pe acest subiect.

Studii privind efectul Danazol pentru tratarea ginecomastiei

Ca și în cazul altor substanțe chimice, s-au făcut câteva studii importante care au arătat că Danazol poate fi folosit cu o rată de succes destul de bună pentru tratamentul acestei afecțiuni.

Advertisement

De exemplu, în acest studiu s-a testat efectul Danazol la ginecomastie copii. La 4 din 15 tineri ce au urmat tratamentul s-au văzut scăderi ale dimensiunii sânilor ( deși nu majore).
În alt studiu, medicii au arătat că Danazol a dat rezultate doar la 40% din bărbații care au urmat un tratament cu acest hormon.

Merită tratamentul ginecomastiei cu Danazol?

În plus pot apărea efecte secundare foarte neplăcute pentru că vorbim de un efect complex asupra sistemului hormonal.

Advertisement

Printre efectele adverse cunoscute ca frecvente la consumul de Danazol se numără — creșterea în greutate, acnee, pierderea părului, depresie și altele asemănătoare.

Acum nu este obligatoriu ca tu să ai aceste efecte, dar trebuie să discuți cu un medic endocrinolog capabil care să știe cât mai multe informații despre medicament.

Advertisement

Concluzie

Ca și despre Tamoxifen, Danazol este un hormon chimic care are peste 40 de ani de la lansare. Este folosit în lipsă de alternative mai sigure și are o rată de succes mediocră când te interesează reducerea sânilor bărbătești.

Advertisement

Alternativă

O alternativă mai sigură și mai eficientă este suplimentul Gynectrol. Acesta este unul din puținele suplimente care a fost creat pentru micsorarea sanilor la barbati și combaterea ginecomastiei. Fiind perfect a se utiliza și în cazul de adipomastie masculina apărută la persoanele supraponderale.

Share This Story

Get our newsletter