This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Tamoxifen forum

Illustration for article titled Tamoxifen forum

Acest articol a aparut prima oara pe site-ul Ginecomastia.ro

Bărbații care suferă de ginecomastie au la dispoziție puține tratamente printre care și Tamoxifen-ul. Din păcate sunt puține substanțe chimice gândite pentru această afecțiune și tratamentul medicamentos pt ginecomastia sunt în esență testate pentru reglarea hormonală.

Advertisement

Acesta este un medicament scos în anul 1962 pentru tratamentul cancerului la sân. Ulterior s-a descoperit că ar acționa favorabil și pentru alte afecțiuni ca infertilitatea sau ginecomastia.

Cum acționează Tamoxifen?

Practic, substanța activă din acest medicament blochează și inhibă acțiunea estrogenului( hormonului feminin) împiedicând creșterea celulelor canceroase.

Advertisement

Efectul asupra estrogenului l-a adus în atenția medicilor care încearcă să trateze ginecomastia.

Tamoxifen în tratarea ginecomastiei

La nivel mondial s-au făcut mai multe studii care să arate dacă Tamoxifen este de ajutor pacienților care vor să evite o interventie chirurgicala, vezi operatie ginecomastie pret.

Advertisement

Într-adevăr, concluziile studiilor au arătat că tratamentul cu Tamoxifen pe o perioadă lungă de timp are un efect benefic și chiar ajută în cazul ginecomastiei.

Merită un tratament cu Tamoxifen pentru ginecomastie?

Aici cred că cel mai bine e să te consulți cu un medic foarte bun care cunoaște aceste substanțe și efectele lor.
Din punctul meu de vedere, tratamentul cu substanța chimică Tamoxifen nu este întotdeauna cea mai bună soluție. Studiile au arătat că e nevoie de perioadă lungă de timp pentru a se vedea efectele dorite.

Advertisement

Revenind la efectele adverse, trebuie să știi că acestea pot fi neplăcute pentru că vorbim de o substanță care se joacă cu nivelul hormonilor din corpul tău.

Cel mai frecvent apare greața, dureri musculare, anemia sau chiar căderea părului — un efect la fel de neplăcut ca și ginecomastia în sine.

Advertisement

Mai rar, tamoxifen poate cauza foarte multe reacții adverse precum probleme ale ficatului și chiar un anumit tip de cancer.

Acesta poate apărea la tratamentul pe perioade lungi cu Tamoxifen. De aceea majoritatea medicilor nu folosesc acest tratament pe perioade mai mari de 5 ani.

Advertisement

Dacă te uiți la ce am scris mai sus( studii efectuate) o să vezi o discrepanță. Studiul ce a arătat eficiența acestui medicament a durat 10 ani. Dar pe de altă parte medicii nu folosesc tratamentul cu Tamoxifen pe mai mult de 5 ani. Așadar, cumva este și benefic dar problematic ca utilizare.

Eu zic să analizezi aceste aspecte și cu medicul care se ocupă de problema ta.

Alternativă mai puțin riscanta — un supliment naturist

Ca și alternativă dacă întrebi cum faci micsorarea sanilor la barbat, pot să îți recomand Gynectrol în locul acestor medicamente hormonale. Gynectrol este un supliment naturist care chiar a fost conceput pentru ajutorul bărbaților care suferă de ginecomastie. Acesta elimină aspectul neplăcut al sânilor cauzați de ginecomastie sau adipomastie. Se poate comanda cu ușurință online beneficiind de transport gratuit și discount 20%.

Share This Story

Get our newsletter